وزیر علوم مطرح کرد؛

پارک فناوری پردیس بیشترین شرکت را در تولید تجهیزات مقابله با کرونا داشته است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست مشترک حسن روحانی رئیس جمهور با مدیران پارک های علم و فناوری که با حضور معاون علمی و فناوری رييس‌جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد،‌ گفت: پارک فناوری پردیس، بیشترین شرکت را در تولید تجهیزات مقابله با کرونا داشته است.

به گزارش صبح پردیس، با توجه به نامگذاری سال جدید به عنوان “جهش تولید” و بنا به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر نقش مهم فعالان حوزه علم و فناوری در تحقق بخشی به این مهم، نشست مشترک حسن روحانی رئیس جمهوری با وزیر علوم، ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران پارک های علم و فناوری به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

منصور غلامی، وزیر علوم در ابتدای این نشست گفت: ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارند که ۳۵ پارک به طور مستقیم زیرمجموعه وزارت علوم هستند.

وی گفت: فعلا دیگر برنامه توسعه پارک ها را نداریم و کار را با واگذاری به بخش خصوصی دنبال خواهیم کرد.

روحانی در واکنش به این گفته غلامی، گفت: دولت فعلا دانشگاه ها را به جز دانشگاه آزاد در اختیار دارد و بعدا باید در این باره بحث کنیم که آیا واگذاری پارک ها به بخش خصوصی لازم است.

غلامی ادامه داد: درآمد پارک ها ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده است، ۹ هزار و ۲۰۰ شرکت در پارک ها حضور دارند؛ این پارک ها ۶۰ هزار شاغل دارند که ۸۵ درصد آنان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.

به گفته غلامی، ۴۵۰ شرکت در پارک های علم و فناوری در حوزه های مختلف وارد شده اند. یک میلیون ماسک توسط این شرکت ها تولید شده و البته به تولید تجهیزات هم پرداخته اند که پارک پردیس با ۱۲ شرکت بیشترین شرکت را در تولید تجهیزات داشته است.

این نشست با موضوع معرفی محصولات تولید شده برای مقابله با ویروس کرونا در پارک های علم و فناوری با ارایه گزارش از سوی مدیران پارک ها ادامه يافت و مديران پاركهاي دانشگاه تهران، خراسان رضوي، كرمانشاه و گلستان به بيان برخي از دستاوردهاي شركتهاي عضو خود در مقابله با كرونا پرداختند.

نخستین مجوز صادرات کیت سرولوژی کرونا صادر شد

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: امسال حداقل ۵ یا ۶ کارخانه نوآوری جدید به بهره برداری می‌رسد که همه با سرمایه گذاری بخش خصوصی است. نگرش جدیدی در بخش خصوصی ایجاد شده که نوآوری را در این محیط ها ایجاد می کنند.

وی درباره دستاوردهای پارک ها در موضوع کرونا، گفت: بسیاری از این محصولاتی که اکنون برای کرونا ساخته می شود قبلا ساخته نمی‌شد و همین هفته هم با وزیر بهداشت نهایی کردیم که مجوز صادرات کیت‌های سرولوژیک تشخیص کرونا را صادر کردند و این هفته اولین کیت ها را صادر می کنیم. همچنین در واردات بسیاری از محصولات مرتبط با کرونا هم بی نیاز هستیم.

در زمینه تولید و رفع نیازهای کرونا تقسیم کار داشته باشیم

رییس جمهور هم در این نشست، گفت: پارک های علم و فناوری سرمایه عظیمی هستند. هزار و ۸۰ نفر فقط در یکی از پارک ها شاغل هستند یا پارک دیگری گزارش داد که محصول خود را تا رسیدن به مصرف کننده دنبال می کند که کار بسیار ارزشمندی است.

حسن روحانی گفت: تعداد پارک های علم و فناوری در ۸ سال گذشته ۱۹ درصد اضافه شده است و این پیشرفت خوبی است. از نظر درآمدزایی هم پارک‌ها سال پیش ۱۳ هزار میلیاردتومان فروش داشته‌اند و البته از نظر ارزی مقداری کاهش فروش داشته اند که به دلیل تحریم مشکلاتی برای کشور ایجاد شده است که باید آنها را حل کنیم.

روحانی ادامه داد: ویروس کرونا زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است و سراسر جهان یک ماه تحت تاثیر این مشکل بوده است. البته این ویروس مقداری باعث بیداری ما شده است. چه زمانی فکر می شد که ویروسی می تواند همه چیز جامعه را این چنین دگرگون کند. البته در این بین، فرصتی هم برای ما ایجاد شده است.

به گفته وی، همه دنیا در مرحله اولیه درمان است و ما هم در همین مرحله هستیم. خوشحال شدم که برخی پارک های فناوری تلاش می کنند که از راه‌های شناخته شده برای درمان استفاده کنند. به هر حال درمان زمان بر است و تا به این برسیم که چقدر دارو تاثیر دارد یا به واکسن برسیم نیازمند زمان بیشتری هستیم.

روحانی گفت: البته صحبت امروز ما با شرکت های دانش بنیان درباره واکسن نبود. تولید واکسن یک رقابت جهانی است و همه کشورها در حال تلاش هستند و اگر زودتر از دیگران به نتیجه برسیم بسیار برای ما مهم است.

روحانی ادامه داد: اگر بتوانیم در زمینه کرونا تقسیم کار داشته باشیم و افرادی که در زمینه تولید ماسک، دستگاه تنفس و … کار کردند را بیشتر تقویت کنیم و هر بخش از شرکت ها را مسوول تولید یک بخش از نیازها کنیم. البته کار شرکت های دانش بنیان فقط مسائل بهداشتی نیست.

وی افزود: به طور کلی واحدهای تولیدی و دانش بنیان در این شرایط بسیار خوب عمل کرده اند و در بسیاری از واحدهای تولیدی شرایط بهداشتی به گونه ای رعایت شده که افراد مبتلا به بیماری کرونا بسیار کم بوده است و این خیلی ارزشمند است.

رییس جمهور ادامه داد: رویکرد مطلوب این است که اتصال جامعه و پارک های علم و فناوری برقرار شود و همه بدانند برای نیازهای خود باید به دانش بنیان ها مراجعه کنند.

وی گفت: به مردم می گوییم که در خانه بمانید، نمی دانیم پایان کرونا چه ماهی است و هنوز زود است که در این باره صحبت کنیم؛ بنابراین باید به اقتصاد پسا کرونا هم توجه کنیم و پارک‌های علم و فناوری در این باره می‌توانند نقش آفرینی کنند.

روحانی ادامه داد: خوشبختانه در هفته های اخیر تعداد فوتی های ناشی از کرونا ۲ رقمی شد و تعداد افراد بستری کاهش یافت و وقتی آمار نزولی شده یعنی همه بخش‌ها کار کرده اند. امیدوارم این روند با کمک مردم ادامه پیدا کند. زیرا در حال حاضر در مرحله‌ای هستیم که هر لحظه و هر جا ممکن است کرونا شعله ور شود و باید مراقب باشیم.

وی گفت: تصمیمی که برای بازگشایی مناطق سفید گرفته شده نوعی رقابت هم تعبیر می شود که همه بیشتر به رفع این بیماری همت کنند. اقتصاد سنتی، دانشگاه سنتی و خدمات سنتی کم کم باید به سمت فناور شدن حرکت کنند.

به گزارش روابط عمومی پارک فناوری پردیس، در این نشست «مهدی صفاری نیا» رئیس پارک فناوری پردیس و «حسین صابری» رئیس پارک فناوری سلامت پردیس نیز حضور داشتند.

گفتنی‌ست، در حال حاضر حدود 30 شرکت عضو پارک فناوری پردیس یا مستقر در «کارخانه نوآوی آزادی» و «های وی» (شعب پارک فناوری پردیس در تهران)، در حوزه تولیدات مقابله با کرونا فعالیت می‌کنند.

منبع: پارک فناوری پردیس

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا