تعداد واحدهای صنعتی پردیس از تمام شهرکهای صنعتی کشور بیشتر است/ مطالبات صنعتگران پردیسی در ستاد اقتصاد مقاومتی مطرح میشود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: درمجموع در پنج نقطه صنفی و صنعتی شهر پردیس و مناطق صنعتی بومهن و جاجرود مشکل داریم و مطالبات صنعتگران پردیسی در ستاد اقتصاد مقاومتی مطرح میشود.
به گزارش صبح پردیس، علی یزدانی شب گذشته در جمع صنعتگران شهرستان پردیس، با اشاره به مشکلاتی که قرار گرفتن در حریم رودخانه جاجرود برای واحدهای صنعتی ایجاد کرده است، اظهار داشت: در یکی از جلسات شورای عالی و کمیته تخصصی آب که در محل وزارتخانه نیرو برگزار شد به طور ویژه به بحث سد ماملو، رودخانه جاجرود و واحدهایی که در شرق استان مستقر هستند پرداخته شد و تصمیمات خوبی اتخاذشده و موضوع در حال حاضر در وزارت کشور در دست بررسی است.
وی گفت: در ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران پیشنهاداتی برای ساماندهی واحدهای صنعتی و صنفی آلاینده مطرحشده است، اما مسئله در استان تهران یک یا دو نقطه مشکلدار نیست، در منطقه صنعتی که با مصوبه دولت پروانه بهرهبرداری صادرشده نیز واحدهای صنعتی دارای مشکلاتی مانند خالی بودن اراضی هستند.
یزدانی افزود: بهغیراز نقاط صنعتی و قطبهای دیگر صنعتی در استان تهران ۹ شهرک حومهای در غرب استان با مشکلات عدیدهای روبرو است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: به دلیل مباحث زیستمحیطی و وجود منابع آبی و تأمین آب شرب شهر تهران، نسبت به شرق تهران حساسیتهای بیشتری وجود دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: دو اقدام اجتنابناپذیر برای رفع مشکلات صنایع این منطقه باید رخ دهد که ابتدا مصوبه شورای عالی محیطزیست کشور با مدیریت رئیسجمهور است که از طریق محیطزیست این پیشنهاد مطرح میشود.
وی در خصوص دومین اقدام نیز اظهار کرد: در قانون نظام صنفی در ارتباط با شهرکهای صنعتی و صنفی اشاراتی شده اما باید این شهرکها از حریم و محدوده شهرها مستثنا شود تا شهرداریها نیز دخالتی در آن نداشته باشند.
یزدانی گفت: به استناد بند هفت قانون تأسیس و اساسنامه شرکت نهایتاً باید توسط شورای عالی شهرسازی و معماری، کمیته زیربنایی توسط دولت و در ادامه توسط هیئت دولت تصویب شود.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: کمیسیونهای اصلی هیئت دولت با حضور وزرا و معاونین رئیسجمهور برگزار میشود و در خصوص این مناطق در شهرستان پردیس نیز باید برای استفاده از مزایای این قانون این مسیرها برای تصویب شهرکهای صنفی و صنعتی طی شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ستاد اقتصاد مقاومتی نیز بهعنوان یک سازوکار میتواند پیشنهاد بدهد و با دستور معاون اول رئیسجمهور در دستور کار کمیسیون قرار بگیرد
تهران پنج میلیون سرریز جمعیت دارد
وی اضافه کرد: در جلسات اخیر پیشنهادات وزارت صنعت و سازمان شهرکهای صنعتی بوده بخشی تصویب و تعدادی از موضوعات مانند ۹ منطقه غرب استان تهران در دستور کار قرار دارد.
یزدانی بابیان اینکه تاکنون پیشنهادی برای مناطق صنفی و صنعتی شهرستان پردیس در کمیسیون فرعی مطرح نشده است، اظهار کرد: نمیتوان تمام واحدهای این منطقه را تعطیل کرد، بنابراین باید با راهکارهای اصولی با رعایت قوانین مشکلات زیستمحیطی را رفع و صنایع را از این وضعیت نجات دهیم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: ممنوعیت ۱۲۰ کیلومتر یکی از مشکلاتی است که در جلسه قبلی کمیسیون، در غیاب وزیر راه و شهرسازی با ریاست وزیر صنعت مطرح شد که محیطزیست از مخالفین سرسخت برداشته شدن این ممنوعیت است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در قانون پیشبینیشده در مدیریت شهری تهران حداکثر ۸ میلیون جمعیت مستقر شود اما اکنون ۱۳ میلیون نفر جمعیت در تهران ساکن هستند.
وی ادامه داد: این ۵ میلیون نفر سرریز جمعیت تهران مباحث و مشکلات سیاسی، اجتماعی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی زیادی برای نظام دارد که دولت به تمام این موارد اشراف دارد و اگر فقط بحث اقتصادی مطرح بود بسیار زودتر به نتیجه میرسیدیم.
شهرک صنعتی فیروزکوه باسابقه فراوان دارای مشکلات متعدد است
یزدانی اضافه کرد: درمجموع در پنج نقطه صنفی و صنعتی شهرستان پردیس مشکل داریم که حل آنها از اولویتهای کاری است که باید حتماً پیگیری شود.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ضمن اعلام اینکه این شرکت صد در صد موافق ایجاد شهرک صنفی صنعتی در پردیس هستیم، اظهار کرد: این آمادگی را داریم تا با طی مراحل مختلف پروانه بهرهبرداری را صادر کنیم، به تبع آن انتخابات برگزار و شرکتی طبق قانون شکل بگیرد و در کنار آن همکاریهای و مشاورههای لازم انجام خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: خدمات حمایتی نیز پس از بهره برداری شهرک، توسط سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ارائه خواهد شد تا مشکلی از جهات مختلف وجود نداشته باشد.
وی افزود: در فیروزکوه شهر صنعتی وجود دارد که از قبل انقلاب مصوبه دارد و جر پنج شهر صنعتی دارای مصوبه کشور است که دارای مشکلات فراوانی است.
یزدانی ادامه داد: مرور زمان و عدم نظارت باعث مستهلک شدن این شهر شده است و این برعکس مناطق صنعتی شهرستان پردیس است زیرا بنگاههای فعال نسبت به رفع نواقص اقدام میکنند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: در شهر صنعتی فیروزکوه مشکلات داخلی صاحبین مشاغل با شهرداری باعث بروز اختلافاتی شده که باید توسط مسؤولین حل شود و منطقه سامان بگیرد.
تعداد واحدهای صنعتی پردیس از تمام شهرکهای صنعتی کشور بیشتر است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در پردیس واحدهای بزرگ، شناختهشده و با صادرات جهانی مستقر هستند که ضرورت ایجاب میکند برای رفع مشکلات موجود اقداماتی را انجام داد.
وی با اشاره به رشد روزافزون جمعیت در پردیس، گفت: پردیس پذیرای سر ریز جمعیت کشور است و به همین دلیل هرچه سریعتر برای بیشتر نشدن افزایش نرخ بیکاری و ایجاد مشکلات اشتغال تدابیری اندیشیده شود.
یزدانی افزود: در کمیته ماده دو ارزیابی زیستمحیطی که در سازمان محیطزیست برگزار میشود و همچنین در کمیسیون زیربنایی و شورای عالی شهرسازی این موارد برای بهبود وضعیت اشتغال در منطقه پردیس مطرح خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: ما در هیچ شهرک صنعتی در کشور حتی نیمی از واحدهای مستقر در این شهرستان را نداریم.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد: بزرگترین شهرک صنعتی کشور سه هزار واحد دارد، و حضور چهار هزار واحد در یک منطقه شهرستان پردیس قابل تأمل است و باید فکری اساسی برای ساماندهی صنایع و صنوف مستقر کرد.
وی اظهار کرد: طی هفته آینده مکاتباتی با معاون اول رئیسجمهور داریم و پس از مذاکرات خبرهای خوبی را برای ساماندهی وضعیت این منطقه خواهیم داشت.
مطالبات صنعتگران پردیسی در ستاد اقتصاد مقاومتی مطرح میشود
وی اظهار کرد: اقداماتی توسط استاندار تهران در ستاد اقتصاد مقاومتی استان انجامشده و پیشنهاد این ساماندهی برای امضا به وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون اول رئیسجمهور بهعنوان رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ارسالشده است.
یزدانی گفت: امیدواریم با بازدید و نشستی که امروز با فرماندار، تولیدکنندگان و مسؤولین شهرستان پردیس داشتیم نتایج و درخواستهای این جلسه تدوین و طی مکاتبات مجدد به امضای وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون اول رئیسجمهور و ریاست سازمان محیطزیست برسد.
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: بنده نیز به نمایندگی از وزارت صنعت در کمیسیونهای زیربنایی دولت که یکی از مراکزی است که باید موضوع تأسیس شهرکهای صنفی و صنعتی از آن مسیر عبور کند، شرکت میکنم و به طور حتم سرعت بیشتری به روند درخواستها خواهیم داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از طریق سازمان محیطزیست نیز برای طرح تأسیس شهرک صنفی و صنعتی در شورای عالی محیطزیست نیز مکاتبات لازم انجام خواهد شد تا این موضوع در اولین جلسه این شورا مطرح و تصمیمی مثبت برای ساماندهی وضعیت موجود این حوزه اتخاذ شود.
وی اضافه کرد: اشتغالزایی و سرمایهگذاریهای بسیار زیادی در این پنج نقطه انجامشده و به همین دلیل امیدواریم بتوانیم در سالی که بنا بر فرموده مقام معظم رهبری به نام تولید و اشتغال نامگذاری شده نه تنها بتوانیم اشتغال فعلی را حفظ کنیم بلکه با علاقهمندی که وجود دارد بتوانیم با اوضاع فعلی تغییری در وضعیت بنگاههای تولیدی اشتغال جدیدی را در داخل مناطق داشته باشیم.
منبع: مهر
انتهای پیام/