امامجمعه پردیس:
مسئولان پاسخ وعدههایشان را بدهند
امامجمعه پردیس با انتقاد از بدقولیها در سطح مدیریتی شهرستان گفت: مردم دیگر منتظر شنیدن حرف جدید نیستند، آنها عمل میخواهند و مسئولان باید بابت وعدههایی که دادهاند، پاسخگو باشند.
به گزارش صبح پردیس و به نقل از خبرگزاری فارس از پردیس، حجتالاسلام سید حسین حسینی، امامجمعه پردیس، بعدازظهر امروز در خطبههای عبادی و سیاسی نمازجمعه که در مسجد الغدیر فاز ۴ و با حضور پرشور نمازگزاران برگزار شد، ضمن دعوت حضار به تقوای الهی، به مناسبتهای این هفته اشاره کرد و در خصوص حماسه آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: سالروز حماسه آزادسازی و فتح خرمشهر روز مقاومت، ایثار و پیروزی بوده و نقش رسانهها در دنیای امروز مانند مبارزات فرهنگی است.
عصر معابد رسانهای و خرمشهرهای ذهنی
وی با بیان اینکه در دنیای امروز، رسانهها علاوه بر انتقال اطلاعات، میدان جنگ روایتها و نبردی برای تسخیر ذهنها هستند، گفت: سواد رسانهای بهعنوان ابزاری برای تشخیص حق از باطل و مقاومت بوده و مقابله با هجمههای رسانهای اهمیت حیاتی دارد.
امامجمعه پردیس با بیان اینکه امام جواد (علیهالسلام) در حدیثی به عبادت اشاره و گفتند: عبادت تنها به سجده و رکوع محدود نمیشود و هرگونه پیروی از یک فرد یا جریان میتواند به معنای عبادت تلقی شود.
حجتالاسلام حسینی ادامه داد: رسانهها به معابد تبدیل شدهاند که باورها و ارزشها را به مخاطبان القا میکنند، همچنین سواد رسانهای به افراد کمک میکند تا محتوای رسانهها را با دیدی نقادانه بررسی و منابع اطلاعات را ارزیابی کنند و از تأثیرات پنهان روایتهای رسانهای آگاه شوند.
ضرورت تببین سواد رسانهای
وی در ادامه بهضرورت سواد رسانهای پرداخت و ابراز کرد: سواد رسانهای از چند بُعد تشخیص حق از باطل، ارتقای توان مقاومت در خرمشهر ذهنی باید موردنظر باشد، زیرا موفقیت در مقاومت میدانی بستگی به مقاومت در ذهن و باورها دارد.
امامجمعه پردیس اضافه کرد: حفظ استقلال فکری، تقویت ارزشهای الهی بهویژه در مواجهه با سامریسم و خطرات آن که از ضعفهای اعتقادی و فرهنگی مردم سوءاستفاده میکند از جمله موارد موردنظر برای حوزه سواد رسانهای است.
حجتالاسلامم حسینی همچنین به راهکارهای پیشگیری و مقابله با سامریسم پرداخت و ابراز کرد: از جمله این راهکارهامیتوانن به تزکیه نفس، تعقل و بصیرت، تمسک به ولایت، روحیه مبارزه و جهاد و حفظ وحدت اشاره کرد زیرا اگر در برابر باطل کوتاه بیاییم و سازش کنیم، سرنوشت شومی خواهیم داشت.
ازدواج و تشکیل خانواده
وی با بیان اینکه روز اول ذیالحجه ( هفتم خردادماه) را بهعنوان سالروز ازدواج امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) نامگذاری شده خاطرنشان کرد: ازدواج و تشکیل خانواده در جامعه اهمیت بالایی دارد، زیرا ازدواج بهعنوان مهمترین نهاد اجتماعی و عاملی کلان برای قوام حیات فردی و اجتماعی جوامع انسانی است.
موانع ازدواج آسان
امامجمعه پردیس به موانع ازدواج آسان در جامعه امروز پرداخت و اذعان کرد: مهمترین مشکلاتی که جوانان در این زمینه با آن روبرو هستند مشکلات اقتصادی، توقعات غیرواقعی و فرهنگ مصرفگرایی است.
حجتالاسلام حسینی همچنین به سنتهای نادرستی که مانع از ازدواج آسان میشوند، اشاره کرد و گفت: مهریههای سنگین که عمدتاً به دلیل چشموهمچشمی تعیین میشود، جهیزیههای پرهزینه که به دلایل حفظ آبرو و رقابت اجتماعی ایجاد میشود، مراسمهای عروسی تجملاتی که تحتتأثیر فرهنگ مصرفگرایی و نمایش اجتماعی قرار دارد از جمله سدهای پیشروی جوانان برای ازدواج است.
وی اضافه کرد: چشموهمچشمی در برگزاری مراسمهای نامزدی و عقد، توقع تأمین مسکن مجهز توسط داماد، هدایای پرهزینه در مناسبتهای مرتبط با ازدواج و توقعات غیرواقعی از شأن اجتماعی زوجین از موانع دیگر ازدواجهای آسان است. امامجمعه پردیس ضمن تأکید بر اینکه این رسوم نادرست با نیت حفظ آبروی خانواده شکلگرفتهاند، خاطرنشان کرد: این موارد در عمل، مانع بزرگی برای ازدواج آسان و بهموقع جوانان هستند.
حمایت از خانوادههای زندانیان
حجتالاسلام حسینی در ادامه به روز ملی حمایت از خانوادههای زندانیان (روز نسیم مهر) اشاره و به مشکلات این خانوادهها پرداخت و ابراز کرد: خانوادههای زندانیان در معرض آسیبهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار دارند و ضروری است که نهتنها حمایتی از آنها صورت گیرد، بلکه نیاز به تغییر نگرشهای منفی نسبت به این خانوادهها وجود دارد.
وی تصریح کرد: حمایت از خانوادههای زندانیان یک اقدام خیرخواهانه نیست بلکه یک ضرورت اجتماعی و اخلاقی است که به تقویت سرمایه اجتماعی کمک میکند.امامجمعه پردیس افزود: این حمایت میتواند به پیشگیری از بازتولید جرم در جامعه کمک کند که جرم، تنها مجرم را درگیر نمیکند بلکه خانوادهاش را نیز به قربانیانی خاموش تبدیل میکند.
انتقاد از وعدههای محقق نشده مسوولین
حجتالاسلام حسینی به عدم تحقق وعدههای مسوولان اشاره کرد و عنوان کرد: حوصله مردم از حرفها و وعدههای عمل نشده سر رفته است و آنها منتظر عمل و اقدام از سمت مسئولین هستند. وی ادامه داد: در مدت یک سال گذشته، حرفهای زیادی زده شده اما کار مؤثری انجام نشده است.
امامجمعه پردیس تأکید کرد: مسوولان باید پاسخگو باشند که چرا وعدهها محقق نشده و مطالبات مردم را زمین گذاشتهاند. حجتالاسلام حسینی اضافه کرد: امیدواریم با همفکری و همدلی بین مسوولان، بتوان مسائل و مشکلات شهرستان را مرتفع کرد.
وی تصریح کرد: تعدادی از مسوولان تلاش زیادی میکنند، اما نیاز به همدلی و همزبانی حاکم بر روند کارها وجود دارد.