بومی‌سازی محصولی تحریمی در حوزه کشتیرانی؛

سامانه شبیه‌ساز دریانوردی توسط محققان شرکت عضو پارک فناوری پردیس تولید شد

تقویت و حمایت از شرکت های دانش بنیان علاوه بر رشد و شکوفایی در زمینه های مختلف برای نیروی دریایی ارتش بسیار راه گشاست. در این سال‌ها شرکت های دانش بنیان زیادی در حوزه دریایی فعالیت کردند که توانسته اند با بومی سازی ها و خودکفایی ها ایرانی را قدرتمند تر و مقتدر بسازند.

در ادامه به گفتگو با مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در حوزه دریایی پرداخته ایم. این شرکت دانش بنیان عضو مرکز رشد فناوری نخبگان در پارک فناوری پردیس با توجه به به نیازی که در سازمان بنادر و دریانوردی وجود داشت با اتکا به علم و دانش خود سامانه شبیه ساز دریانوردی را طراحی و تولید کرده است.

به گزارش پایگاه خبری صبح پردیس به نقل از خبرگزاری آنا، کاظم علیپور مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه شرکت مذکور در سال ۹۹ فعالیت خود را شروع کرده است اظهار داشت: طراحی این سامانه شبیه ساز ۸ سال طول کشیده است و ما اولین شرکت دانش بنیانی هستیم که این سامانه را بر مبنای تحقیق و توسعه است راه اندازی کرده ایم. این محصول جزو محصولات تحریمی کشتی‌رانی است که حدود ۱۰ سال از موسسات مختلف دریانوردی نتواسته اند آن را خریداری کنند. از این رو ما طراحی و ساخت این محصول را آغاز کردیم و موفق شدیم آن را داخل کشور بومی سازی کنیم.

*ایران جز ۶ کشور نخست در حوزه تجهیزات دریایی/ بومی سازی نرم افزارشبیه ساز دریایی

این شبیه ساز با توجه به الزام سازمان جهانی دریانوردی مبنی بر استفاده از شبیه ساز برای آموزش نیروی انسانی، در سازمان بنادر و دانشگاه هایی مورد نیاز است.

افرادی که روی کشتی ها کار می کنند بایستی دوره های آموزشی خاصی را بگذرانند تا در بحران مختلف دریایی بتوانند درست عمل کنند. در سامانه شبیه ساز کشتی دریانوردی، تمام تجهیزات در یک کابین کشتی پیاده سازی می شود تا دانشجویان با تجهیزات و سخت افزارهای موجود آموزش می بیند تا در در بحران ها بتوانند کشتی را هدایت کنند.

*شبیه سازی فضای داخلی کشتی به کمک نرم افزار بومی

کاظم علیپور ادامه داد: این سامانه همه تجهیزاتی که روی کشتی وجود دارد؛ چه از لحاظ نرم افزاری چه سخت افزاری، شبیه سازی کرده است، به طوری که وقتی فرد وارد فضا می شود، انگار داخل کشتی حقیقی قرار گرفته است. این شبیه ساز آموزشی به صورت استاد- انشجویی است به طوری‌‎ که یک ایستگاه استاد و چندین ایستگاه دانشجویی وجود دارد و تصویر سازی محیط دریا صورت می گیرد و می‌توانند دریانوردی را تجربه کنند. همچنین نرم افزار ما این قابلیت را دارد که سناریوهای آموزشی مختلفی را برای دانشجویان طراحی کند تا قبل از ورود به دریا تجربیات مختلف هدایت کشتی را پشت سر بگذراند.

*کاهش خسارات جانی و مالی با استفاده از این شبیه ساز

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان از مزایا و ویژگی های این شبیه ساز گفت: آموزش در شرایط واقعی و در دریا برای افراد آموزش ندیده و مبتدی بسیار خطرناک و پرهزینه است و ممکن است با مخاطرات زیادی همراه باشد و اتفاقات جبران ناپذیری بیفتد، پس استفاده از این شبیه ساز میتواند از وقوع خسارات مختلف جانی و مالی جلوگیری کند.

وی ادامه داد: این شبیه ساز از روی کشتی حقیقی ساخته شده و تجهیزات آن کاملا با نمونه واقعی مطابقت دارد و از طرفی از نظر نرم افزاری با آخرین ورژن موجود در در دنیا مطابقت دارد. همچنین از آخرین تکنولوژی تصویرسازی یعنی کیفیت ۴k در آن استفاده شده است.

*اشتغال زایی و جلوگیری از خروج ارز

وی در ادامه گفت: اگر سازمان بنادر و کشتیرانی از ما حمایت کند می‌توانیم در این زمینه رشد بیش از پیش داشته باشیم زیرا با وجود این تکنولوژی می توانیم علاوه بر افزایش دانش دریایی کشور، به اشتغال زایی کمک شایانی کنیم و از همه مهمتر از خروج ارز هم جلوگیری کنیم. همچنین با وجود اینکه این محصول از نظر قیمت خیلی کمتر از نمونه خارجی است می تواند برای مصرف کننده داخلی به صرفه باشد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا