علم اخلاق از صفات ملکات نفسانیه انسانی بحث می‌کند/ با ایجاد وقف جاریه به حوزه‌های علمیه شهرستان پردیس و گسترش دین کمک کنیم

امام‌جمعه شهرستان پردیس با اشاره به اینکه علم اخلاق از صفات ملکات نفسانیه انسانی صحبت می‌کند و وجه تمایز بین انسان از گیاهان و حیوانات روح انسانی است، گفت: سعی کنیم با تقویت حوزه‌های علمیه شهرستان پردیس و ایجاد وقف جاریه و تشویق به جذب طلبه، در جهت اعتلای دین بکوشیم.
به گزارش صبح پردیس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین توسلی در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته که در مسجد الغدیر شهر پردیس برگزار شد، با اشاره به موضوع اخلاق در تعریف علم اخلاق، اظهار داشت: علم اخلاق فنی است که از ملکات نفسانیه انسان بحث می‌کند که متعلق به قوه نباتیه، حیوانیه و انسانیه انسان و تمیز دادن فضایل اخلاق از رذایل اخلاق می‌باشد.
وی در تشریح این تعریف از علم اخلاق که تعریف جامع و کامل و البته مبنای مباحث آینده است، افزود: ملکات عبارت است از عادت‌ها و صفات راسخ در وجود انسان است؛ یک سری عادات در وجود انسان خیلی زود از بین می‌رود و موضوعی مقطعی و موضوعی است و عادات تصنعی است.
امام‌جمعه شهرستان پردیس با بیان اینکه یک سری از عادات دیگر در ذهن انسان ملکه شده است که سلام کردن به یکدیگر از این جمله است، خاطرنشان کرد: ما عادت کردیم بدون زحمت به دیگری سلام می‌کنیم و یا الو گفتن در جواب کسی که تلفن را برمی‌دارید که این موضوع ملکه نفس شده است و لذا ملکه صفات راسخ در وجود انسان است.
توسلی اخلاقیات را مانند صفات ملکه و راسخ در وجود انسان برشمرد و تصریح کرد: مؤمنان با شنیدن صدای اذان یاد نماز می‌افتند و هیچ شمشیر و فشاری بالا سرشان نیست و این ملکه نفس است؛ عصرهای پنجشنبه یا شب جمعه به یاد اموات می‌افتند و این موضوعات ملکات شده است.
وی با اشاره به اینکه ملکات متعلق به قوه نباتیه، حیوانیه و انسانیه است، بیان کرد: در وجود انسان سه مرتبه روح وجود دارد که روح نباتی، روح حیوانی و روح انسانی که در همه انسان‌هاست و فرقی هم بین مسلمان و غیرمسلمان نیست؛ انسان مانند گیاهان روح نباتی دارد و رشد می‌کند و از نطفه به طفل داخل رحم و سپس پس از به دنیا آمدن هم رشد می‌کند.
امام‌جمعه پردیس روح حیوانی علاوه بر روح نباتی در انسان وجود دارد، خاطرنشان کرد: انسان با حیوان وجه مشترک دارد و در این مرتبه وجودی، هیچ فرقی با حیوان ندارد و حیوانات با داشتن روح حیوانی به‌تناسب روح و جنس از خصوصیات درندگی برخوردار است.
توسلی روح انسانی را وجه تمایز انسان برشمرد و ادامه داد: علم اخلاق از آن صفات و ملکاتی بحث می‌کند که مربوط به این سه مرحله از روح انسان است.
وی در خطبه‌های دوم با اشاره به لزوم تقویت حوزه‌های علمیه مخصوصاً حوزه علمیه شهرستان پردیس، تأکید کرد: بایستی به حوزه‌های علمیه و گسترش آن و همچنین جذب طلاب در حوزه‌های علمیه و حوزه‌های برادران و خواهران در شهرستان پردیس اهتمام کنیم و برای آن وقف جاری و باقی بماند.

منبع: تسنیم
انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا