رئیس مرکز توسعه تجارت پارک فناوری پردیس:
توسعه دیپلماسی فناوری در دستور کار استرئیس مرکز توسعه تجارت پارک فناوری پردیس با اشاره به این که همکاری با کشورهای دیگر در حوزه علم و فناوری آغاز شده، از تاثیر این رویه بر توسعه دیپلماسی فناوری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری صبح پردیس، مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، میلاد صدرخانلو، رئیس مرکز توسعه تجارت پارک فناوری پردیس با اشاره به پیگیری روند تعامل با مجموعههای دانش محور بینالمللی گفت: یکی از دستاوردهای مهم هم افزایی در حوزه فناوری در عرصه بینالملل، افزایش سطح دانش و انتقال فناوری است. اشتراک و همچنین توسعه دانش با استفاده از تحقیق و توسعه مشترک و اکتساب فناوری از طریق همکاری فی ما بین، مشخصا در حین این همکاریهای بینالمللی رقم میخورد.
وی افزود: باید توجه داشت که صادرات فناوری نیز امروز مقولهای مهم است که از این طریق صورت میگیرد و این حوزه نیز میتواند برای کشور ارزآوری به همراه داشته باشد.
از سوی دیگر ارتقای سطح علمی شرکتها و فعالان حوزه دانشبنیان، بهروزرسانی علوم و دانش مرتبط با صنعت و آگاهی از آخرین یافتههای جهان از جمله دستآوردهای دیگر همکاری با مجموعههای دانش محور سایر کشورهاست.
صدرخانلو توضیح داد: این امر سبب میشود تا تولیدات داخلی سطح کیفی بالاتری داشته باشند و مجموعههای صنعتی و تولیدی از تجربیات بین المللی بهرهمند شوند. جنبه دیگر این تعامل در مقولهای به نام دیپلماسی فناوری نمود پیدا میکند.
وی افزود: بدون شک یکی از راههای نزدیک شدن دولتها و ملتها به یکدیگر همکاری در زمینه علم و فناوری است. نمونههای موفقی در این عرصه وجود دارد و ما نیز میتوانیم در این حوزه فعال شویم. همین همکاریها در زمینه علمی و تحقیقاتی است که دولت ها را به یکدیگر نزدیک میکند و حتی موجب بهبود روابط خارجی می شود.
صدرخانلو خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از اتحادیههای جهانی بر پایه همین فعالیتهای دانش محور و دانشبنیان شکل گرفته و میتواند برای ایران نیز گره گشا باشد. مشخصا به دنبال این همکاریهاست که نزدیکی فرهنگی نیز رخ میدهد و دست آوردهای فرهنگی حاصل میشود.
رئیس مرکز توسعه تجارت پارک فناوری پردیس با توضیح دست آوردهای فرهنگی همکاریهای بینالمللی گفت: این یک حقیقت غیرقابل انکار است که افراد و شخصیتهای حقیقی و حقوقی که در عرصه بینالمللی در حوزه علم و فناوری همکاری میکنند، عموما از معلومات، تجارب و تحصیلاتی برخوردار هستند که میتوانند فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی کشورمان را در سطح جهان اشاعه دهند و زمینه دستیابی به اشتراکات ارزشمند فرهنگی با سایر کشورها را نیز فراهم آورند. صدرخانلو تاکید کرد: همکاری در حوزه علم و فناوری یک ظرفیت عظیم است که حتی میتواند منجر به فعال شدن توریسم در حوزه علم و فناوری شود.
انتهای خبر/