از عضویت رایگان کتابخانه شهرداری تا طرحهای جدید ترویج کتابخوانی
فرمانداری شهرستان پردیس در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی میان شهروندان بویژه نوجوانان ضمن حمایت از این اماکن در صدد اجرای طرح های نوین کتابخوانی در منطقه است.
گسترش فضای مجازی و جذابیت های آن متاسفانه مردم را از توجه به کتاب و کتابخوانی بازداشته است بویژه طی سالهای همه گیری کرونا که کلاس های درس مجازی شد بسیاری از دانش آموزان روی به انواع گوشی و تبلت آوردند، اما هرگز اطلاعات و معلومات فضای مجازی نمی تواند جای کتاب و لذت کتاب خواندن را بگیرد این را جوانان دهه های قبل ۷۰ که برای منابع درسی و کسب معلومات جدید ملزم به خواندن کتاب بودند بخوبی درک می کنند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور طبق آخرین پیمایش در فروردین ۱۴۰۱ تعداد ۴۳.۵ درصد مردم کتاب میخوانند یعنی اهل مطالعهاند و میزان مطالعۀ روزانه هر ایرانی ۳۰ دقیقه است که این عدد، بدون لحاظ کردن کتابهای آموزشی و ادعیه گرفته شده و جا دارد متولیان فرهنگ و علم در کشور دلایل عدم رغبت به مطالعه را بررسی و برای آن چاره اندیشی کنند.
شهرستان پردیس یکی از شهرهای جدید دارای رشد جمعیتی جوان است با ۱۷۰ مدرسه و میزان بالای دانش آموز و جوان که بی شک طی سالهای اخیر مسئولین امر تلاش بسیاری برای افزایش کتابخانه های شهرستان داشته اند و بگفته مسئولین فرمانداری پردیس در تلاش است اقدامات نوین و گسترده ای در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته باشد.
کریمی صالح معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان که خود نویسنده و اهل کتاب است بهمراه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان و مختاری مدیر حوزه فرماندار بازدیدی از یکی از بزرگترین کتابخانه های شهرستان داشتند، وی با حضور در کتابخانه دانش ضمن تشکر از شهرداری پردیس جهت فراهم کردن امکانات مناسب کتابخوانی برای شهروندان از ارائه طرح های جدید در این حوزه با همکاری نهاد کتابخانه ها خبر داد.
سعید روحانی مسئول فرهنگی اجتماعی شهرداری پردیس نیز در همین رابطه در خصوص تلاش های شهرداری پردیس در حوزه ترویج این فرهنگ با همکاری نهاد کتابخانههای شهرستان گفت: کتابخانه “دانش” شهر پردیس جزو کاملترین و مجهزترین کتابخانه های شهرستان با بیش از ۱۰هزار عنوان و ۱۳ هزار جلد کتاب است.
وی افزود: این کتابخانه در حال حاضر۴ هزار عضو دارد و روزانه ۲۰ نفر مورد پذیرش قرار می گیرند و عضویت در آن برای شهروندان رایگان است و این امتیازی بوده که شهرداری پردیس در راستای تشویق شهروندان خود برای کتابخوانی داده و هم اکنون استقبال خوبی از این مکان می شود و اکثر افرادی که برای مطالعه به کتابخانه دانش می آیند دانشجویان فوق ليسانس به بالا هستند.
بگفته وی کتابخانه از ۷ و نیم صبح تا ۱۹ جهت مراجعه و کتابخوانی اعضا فعالیت دارد و کتاب های کتابخانه دانش نسبت به سایر کتابخانه های منطقه منحصر بفرد است.
مسئول امور فرهنگی شهرداری پردیس خاطر نشان کرد: برپایی نمایشگاه های مختلف کتاب در ایام و مناسبت ها از سوی امور فرهنگی برپا می شود و این ثمره توجه مدیران این مجموعه به ترویج فرهنگ کتابخوانی شهر است.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری نیز در ادامه بازدید خود از کتابخانه دانش گفت: با توجه به نقیصه هایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی جامعه وجود دارد اجرای اقداماتی مبتکرانه بویژه برای دانش آموزان مدارس و زندانیان می تواند بسیار موثر باشد.
وی ادامه داد: بسیاری از دانش آموزان امکان رفت آمد به کتابخانه ها و دسترسی به کتب را ندارند و با فراهم کردن امکان امانت دهی چرخشی به مدارس میتوان قدم بزرگی در این مسیر برداشت و نوجوان و جوانان را با کتاب و کتابخوانی آشتی داد.
کریمی صالح همچنین به زندان جابان واقع در شهرستان دماوند اشاره کرد که بخشی از زندانیان آن از شهروندان شهرستان پردیس هستند و گفت :طی بازديد از این زندان متوجه شدیم بسیاری از زندانیان علاقمند به کتابخوانی هستند و امیدواریم با این همکاری بتوان کتاب در اختیار این مکان قرار بگیرد و آنها بسیار علاقمندند که فضای کتابخوانی برایشان فراهم شود وفرمانداری شهرستان پردیس آمادگی دارد در راستای فرهنگ کتاب خوانی برنامه گسترده ای اجرا کند و حجم مراجعه به کتابخانه ها و کتابخوانی در میان شهروندان افزایش پیدا کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این بازديد حضور داشت طی گفتگو با خبرنگار ما اظهارداشت: در احادیث آمده است که شما علم و دانش را مکتوب کنید تا فراموش نشود و حتی در مورد قرآن با اینکه اکثر اطرافیان پیامبر(ص) آن را حفظ بودند اما دستور آمد که باید نوشته شود و لذا عده ای کاتب وحی بودند و این اهمیت کتابت و کتاب را می رساند.
حجت الاسلام عبدالهی افزود: کتاب معمولاً در یک چارچوب مشخص است، نویسنده و تفکر آن مشخص و معرفی شده است ضمن اینکه کتاب حریم دارد، یعنی نویسنده در یک کتاب حرف مبتذل و زشت نمی نویسد ولی این ویژگی ها را در فضای مجازی نمی بینیم و این حریم در فضای مجازی وجود ندارد لذا این فضا هیچ وقت نمی تواند جای کتاب و کتابخوانی را بگیرد.
گفتنی است امروزه ۵۹ درصد از ایرانیان کتاب غیردرسی نمیخوانند با این حساب یعنی چیزی در حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران با مطالعه کتابهای غیردرسی بیگانه هستند.اميدواريم با برنامه ریزی های جدید و مبتکرانه بتوان نسل جدید را با کتاب و کتابخوانی آشتی دهیم.
انتهای پیام/